Bijeenkomsten

 • 29
  feb

  Nationale conferentie nlt 2024

  Prijs € 200.00
  NLT leden korting € 100.00
  De wereld van natuurwetenschappen en technologie vraagt aan alle kanten om samenwerking. Niemand weet alles en de vraagstukken hebben wel al die verschillende inbreng nodig. De verschillende disciplines moeten daar een stem in hebben Science (Natuurwetenschap), Technologie, Engineering en Mathematics (wiskunde), STEM. In nlt komen deze facetten samen, op een manier die bij de afzonderlijke vakken moeilijker te realiseren is.
  Conferentiecentrum Zonheuvel te Doorn
 • 07
  mrt

  online rondetafelgesprek – leerlijn duurzaamheid bij nlt

  Wil je aan de slag met een doorlopende leerlijn duurzaamheid bij jou op school? Dan zijn deze online rondetafelgesprekken rond het thema leerlijn duurzaamheid iets voor jou. Elkaar inspireren en met elkaar aan de slag staat hier centraal. We gaan kijken welke aspecten passen bij de individuele scholen en hoe we het aanbod van de huidige modules kunnen gebruiken voor een gefundeerde leerlijn aangepast op jouw individuele school.
  online
 • 13
  jun

  excursie De rol van veen in klimaatverandering

  Welke rol speelt ons veen in de klimaatverandering? En welke rol zou het veen kunnen spelen in tegengaan van klimaatverandering? Tijdens de excursie gaan we verder in op de praktische kant; wat wordt er gemeten en hoe doet men dat? En wat voor excursie zou je hier met je eigen leerlingen kunnen doen? In samenwerking met onderzoekers van Deltares, UU, VU en WUR organiseren we een lezing en een excursie in het Ilperveld. Tijdens deze dag hoor je meer over de rol van veen in ons landschap vroeger en nu. Verder krijg je uitleg over de hernieuwde interesse in veengebieden.
  Ilperveld
 • 20
  jun

  Vakbijeenkomst circulaire chemie

  We gaan in op de toekomst van de circulaire chemie. Aansluitend proberen we een nieuw Science Lab over fosfaatterugwinning uit.
  UvA Science Park Amsterdam