Vereniging NLT 

Op deze site vindt u de NLT moduledatabase.
 

NLT Moduledatabase

U kunt hier inloggen als de school lid is van de vereniging NLT.

 

Bijeenkomsten

 • 30
  aug

  Biosensoren bijscholing

  Tijdens het SensUs evenement organiseert de TUe dit jaar een nascholing biosensoren van 11:00 tot 15:00 uur. Tijdens deze nascholing zal u een inhoudelijke lezing over biosensoren krijgen, uitleg over de SensUs High Schools competitie en een workshop over de geactualiseerde nlt module biosensoren. Voor aanvang en na het op docenten gerichte programma kunt u vrij rondkijken op het SensUs evenement om de ontwerpen van de studenten- en scholierenteams te bekijken.
  TU Eindhoven
 • 12
  sep

  Cubesat; leren over een satellietlancering

  Studentenvereniging VSV Leonardo Da Vinci van de Lucht- en ruimtevaarttechniek TU Delft nodigt u uit om kennis te maken met hun lustrumproject: het ontwerp en de lancering van hun Cubesat. We gaan op bezoek bij L&RT, leren over het programma van de eerstejaars studenten (aansluiting), maken kennis met het Cubesat-project en denken na over het inzetten van dataverwerking in uw klas. De bijscholing sluit inhoudelijk aan bij de nlt-module 'Satellieten en aardobservatie'.
  TU Delft
 • 17
  sep

  Masterclass Quantum Nanoscience

  Sander Otte nodigt ons uit om meer te weten te komen over de manier waarop atomen binnen een interessant materiaal met elkaar en op elkaar reageren. Dit soort interacties is niet altijd eenvoudig te voorspellen. En daarmee zijn de eigenschappen van verschillende materialen, gezien hunelektrische, magnetische of optische eigenschappen dat ook niet. Deze bijscholing sluit aan bij de nlt-module 'Kwantumstructuur van materie'.
  TU Delft
 • 24
  sep

  De didactiek van Leren voor Duurzame ontwikkeling

  In deze nascholing besteden we aandacht aan de complexiteit van duurzaamheidsvraagstukken en de didactiek waarmee je duurzame ontwikkeling met leerlingen bespreekbaar kunt maken. Daarbij gaan we onder andere in op reƫle casussen waar leerlingen een eigen onderzoek naar kunnen doen.
  Wageningen WUR
 • 12
  mrt

  Duurzaamheid in en rond de school

  In deze nascholing laat Anne Remmerswaal van Eco-Schools Nederland zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je als docent gebruik kunt maken van het gebouw en de schoolomgeving bij leren voor duurzame ontwikkeling. Zij gaan in op goede voorbeelden en iedere deelnemer gaat aan de slag met zijn eigen casus. Deze bijschling sluit inhoudelijk aan bij de nlt-module Duurzaam en niet duur.
  Wageningen WUR
 • 02
  apr

  Bodemecologie

  Esperanza Huerta van de Universiteit van Wageningen geeft ons in deze nascholing een kijkje in de wereld onder onze voeten. Je leert hoe je met praktisch veldwerk en labexperimenten je leerlingen inzicht kunt geven in (fysiche, chemische en biologische) processen die zich in de bodem afspelen. Deze bijscholing sluit inhoudelijk aan bij de nlt-module: De bodem leeft!
  Wageningen WUR